September 3, 2021
readtime
No items found.

Smittspridning på arbetsplatsen - hygienprodukter för medarbetarna

Kvinna tvättar sina händer med vatten, det lyser rosa ljus på vattnet

Vi får väldigt mycket frågor om vad vi kan göra, men samtidigt får vi även mycket frågor om vad våra kunder kan göra för sina anställda som vill vara delaktiga i att minska smittspridningen på arbetsplatsen.

Vi har förmånen att få se många olika arbetsplatser och vara i kontakt med väldigt engagerade kunder som kommer med väldigt bra idéer och lösningar och vi ska inte ta på oss hela äran för de hygienkit som är väldigt populära och samtidigt väldigt praktiska eftersom de löser en hel del av de "hål" i hygienrutinerna som annars kan uppstå.

Våra hygienkit har vi tagit fram i samarbete med en av våra kunder som har ansvar över arbetsplatserna på global nivå med kontor i över 30 länder, att hantera Corona och smittspridningen på arbetsplatser i olika länder med tusentals anställda medför såklart tuffa utmaningar, en del av lösningen på det har varit att förse alla med ett eget hygienkit.

Varför hygienkit?

Det är ett väldigt enkelt sätt att se till att alla har det de behöver för att kunna rengöra sin egen arbetstation, dessutom blir det ännu vanligare med aktivitetsbaserade kontor där man nu börjar gå mot hybridmodeller där man arbetar hemifrån och från kontoret.

Utökad städning med extra fokus på kontaktytor är något som i stort sett alla större verksamheter har idag (som är på kontoret) och visst hjälper det, men de kan inte vara överallt hela tiden, samtidigt blir det en väldigt opraktisk och ohållbar situation ekonomiskt om vi ser till lite större kontor med flera våningar och tusentals kvm. om vi skulle ha hygienvärdar som ska göra rent efter att varje person lämnar sin arbetsplats.

Våra hygienkit innehåller det man behöver och vi ser ofta att de även är personliga eftersom frågan har kommit upp om vem som gör rent sprayflaskorna om de inte är det?

Vad innehåller ett hygienkit?

Ett hygienkit innehåller:

En liten sprayflaska för ytdesinfektion, för att kunna torka av eget skrivbord, tangentbord eller t.ex. handtag.

En liten pumpflaska för handdesinfektion för att kunna sprita sina händer vid behov.

En låda i plexiglas som har plats för de två flaskorna samt rengöringsdukar för att kunna torka av ytor.

Egna etiketter i enlighet med företagets brand guidelines (det var även därför vi gick över till plexiglas eftersom vi märkte att det blev väldigt dyrt för
kunden om lådan annars skulle behandlas och målas för att bli godkänd av marknadsavdelningen.)

Vad kostar det?

Hygienkit med flaskor, låda och egna etiketter kostar 294 kr.
Påfyllningsmaterial köps in i bulk så priset blir lägre än vad
engångsflaskor skulle kosta rengöringsdukarna kostar ca 35 kr.

Är det här något för oss?

Ja, vad vi har hört från våra kunder är det något som är väldigt praktiskt eftersom det ger alla möjligheten att hålla en hög hygienstandard, det går ju att sätta upp ett par stativ med beröringsfria dispensrar här och där och då blir det ganska snabbt dyrare än att utrusta alla med sina egna hygienkit.

Sitter man aktivitetsbaserat eller är orolig för om det är rent (eftersom det man vill få bort är osynligt) är det väldigt skönt att själv ha det som behövs.

Dela denna artikel på Linkedin