April 27, 2023
readtime
No items found.

Vad gör en Handyman & vad ska du tänka på när du anlitar en till ditt företag?

Handyman-tjänster är väldigt uppskattade av företag, eftersom de kan hjälpa till med underhåll och reparationer av kontorsutrymmen, vilket säkerställer att arbetsmiljön är säker och funktionell för de anställda. Handymans kan också assistera med installationer och reparationer av teknisk utrustning, vilket kan bidra till att minska driftstopp och öka produktiviteten.

Handyman skruvar fast ett gångjärn med en skruvdragare av märket Makita

Vad gör en Handyman?

En Handyman är en skicklig hantverkare som till exempel utför en mängd olika uppgifter och reparationer i och runt hemmet och på kontoret eller arbetsplatsen. Ett företag som har Handyman-tjänster kan hjälp med allt från att laga läckande kranar eller montera möbler till att installera belysning och utföra mindre renoveringsprojekt.

En Handyman är ofta en allround expert som kan hjälpa till med en mängd olika uppgifter och är känd för att vara flexibel och effektiv, däremot kan det behövas en bredd av kompetens eftersom alla Handymans inte kan vara experter på allt. Av den anledningen anpassar vi alltid våra Handymans för uppdraget, till exempel om det kräver viss behörighet, om det ska lyftas tunga saker som kassaskåp och hur många som behövs för att utföra uppdraget på ett säkert och kostnadseffektivt sätt.

{{kontakt}}

Var kommer Handyman ifrån?

Ordet "Handyman" kommer från engelskan och är en sammansättning av orden "handy" som betyder händig och "man", som ju betyder man. En Handyman är alltså en händig man (eller kvinna) som kan hjälpa till med diverse uppgifter och reparationer. Namnet har funnits sedan 1800-talet och har sedan dess varit ett populärt begrepp för att beskriva personer som utför praktiska och tekniska uppgifter.

Yrket som Handyman kan dateras tillbaka till antikens Grekland och Rom, där hantverkare och slavar utförde praktiska och tekniska uppgifter för att underhålla byggnader och anläggningar. I Sverige blev yrket mer etablerat under 1900-talet och har sedan dess varit en viktig del av både privat och offentlig sektor.

Företagets ansvar

När du anlitar en Handyman för att arbeta på ditt företags kontor är det viktigt att vara medveten om ditt ansvar som företag. Detta kan innebära att säkerställa att företaget du anlitar följer arbetsmiljöregler, att nödvändiga riskbedömningar utförs och att eventuella incidenter rapporteras korrekt.

Vi har en nollvision om allvarliga tillbud som uppnåtts varje år sedan vi hade en arbetsrelaterad olycka där en anställd skar sig.

Andra tips att tänka på när du anlitar en Handyman för ditt företag:

  • Försäkra dig om att företaget är flexibelt och kan arbeta runt ditt företags schema, för att minimera störningar för dina anställda.
  • Fråga om företaget har tidigare erfarenhet av att arbeta i företagsmiljöer och är bekant med de specifika krav och utmaningar som detta kan innebära.
  • Diskutera om företaget kan erbjuda någon form av garanti för arbetet som utförs, så att du kan vara säker på att eventuella problem som uppstår i framtiden hanteras på ett tillfredsställande sätt.
  • Om ditt företag värdesätter hållbarhet och miljövänliga lösningar, fråga om företaget har erfarenhet av att arbeta med gröna material och tekniker, samt om de kan erbjuda råd om hur man minskar företagets miljöpåverkan.
Bonus tips
  • Om ditt företag har specifika säkerhetskrav eller behov, se till att företaget är medveten om dessa samt har den nödvändiga utbildningen och erfarenheten för att hantera dem på ett säkert sätt
  • Om ditt företag har flera kontorslokaler eller andra fastigheter, överväg att etablera en långsiktig relation med en Handyman eller företag som kan hjälpa till med underhåll och reparationer över hela verksamheten. Det brukar kallas för rondering och innebär att vi kommer ut till er enligt önskad frekvens och undersöker om det är något som behöver lagas eller fixas. Det kan vara allt från gnisslande stolar till trasiga glödlampor eller större projekt som internflyttar och anpassningar av lokalen.

{{läsmer-huvudtjänst}}

Vill du veta mer om vår Handyman-tjänst & och vi kan förenkla er vardag?
Läs mer
Få Handyman-hjälp redan idag. Snabbt, smidigt & enkelt.
Kontakta oss
Dela denna artikel på Linkedin

Läs fler artiklar

om

Handyman

Just nu finns det inte fler artiklar kring detta område.

Kontakta oss

En första kontakt handlar oftast inte om att vi ska försöka sälja något utan mer om att lära känna varandra. Förhoppningsvis har vi skapat tillräckligt med intresse för att ni ska vilja veta mer och ta reda på om vi kan vara en bra matchning för vad ni söker.

Kontaktformulär

NRSE logo
Tack för att du kontaktar oss.
Vi ser fram emot att hitta den perfekta lösningen åt er.
NRSE logo
Något gick fel med din ansökan,
vänligen försök igen vid ett senare tillfälle!