March 13, 2020
readtime
No items found.

Sanering av Corona (Covid-19) med elektrostatisk tryckspruta

Professionell rengör ett kontor från virus och bakterier

Sanering av Corona med elektrostatiska trycksprutor.

Vi får många frågor om hur vi sanerar eller desinficerar Corona (Covid-19), den metod vi använder främst tog vi fram i början av 2020 genom att vi gjorde research på hur Corona bekämpades i de länder där det bröt ut och tog fart innan Sverige.

Vi gjorde research och tog kontakt med flera olika företag som tillhandahåller tekniska lösningar och olika kemikalier för att bekämpa smittspridning, att hitta rätt medel att använda var lite klurigare i och med efterfrågan och samtidigt våra egna restriktioner när det kommer till vilka medel och kemikalier som används i vår verksamhet och utsträckning i och med att vi är ett hållbart företag som är Svanenmärkt.

När det kommer till trycksprutorna som vi använder förstod vi tidigt att vi behövde en lösning som skulle göra det möjligt för oss att desinficera stora ytor utan manuell handpåläggning eftersom det ökar risken för korskontaminering samtidigt som det inte kändes som det säkraste alternativet för våra medarbetare.

Vad är det för speciellt med de trycksprutor ni använder?

Kort sagt är den primära anledningen till att vi använder dem för att det hjälper oss att desinficera större ytor på kortare tid samtidigt som vi kommer åt svåråtkomliga utrymmen och använder mindre medel. Dessutom får medlet som behållaren laddas med en katjonisk laddning vilket gör att medlet sveper runt konduktiva ytor, munstycket har dessutom flera olika inställningar som gör att droppbildning i stort sett elimineras och att medlet kommer ut i partikelform vilket gör det enklare för medlet att tränga in i vissa material.

Victory Innovations har två olika varianter av elektrostatiska trycksprutor som vi använder oss av, den ena är den som syns i filmen ovan, den andra har samma funktion , men är en handhållen variant och är inte lika lämplig vid större arbeten, ibland använder vi båda som komplement och i vissa fall där det kan finnas zonindelning på arbetsplatsen kan den mindre varianten användas om det inte är ett allt för stort område som skall desinficeras.

Dela denna artikel på Linkedin

Kontakta oss

En första kontakt handlar oftast inte om att vi ska försöka sälja något utan mer om att lära känna varandra. Förhoppningsvis har vi skapat tillräckligt med intresse för att ni ska vilja veta mer och ta reda på om vi kan vara en bra matchning för vad ni söker.

Kontaktformulär

NRSE logo
Tack för att du kontaktar oss.
Vi ser fram emot att hitta den perfekta lösningen åt er.
NRSE logo
Något gick fel med din ansökan,
vänligen försök igen vid ett senare tillfälle!