June 19, 2023
readtime
No items found.

De bästa kaffemaskinerna för kontor och företag 2023: En omfattande guide

Pastellfärgad kaffemaskin och två vita kaffekoppar

Innan du väljer en kaffemaskin för ditt kontor bör du överväga vilka faktorer som är viktigast för er arbetsplats. Vid val av rätt kaffemaskin är det viktigt att hitta den kaffemaskin eller den kombination av kaffemaskiner som är bäst för att möta behovet på er arbetsplats.

Oavsett vilken kaffemaskin du väljer är det bra att ha vissa saker i åtanke, vad är viktigt?

Är det kvaliteten på kaffet, variation på bönor och eventuella dryckesval/funktioner?

Då vill ni säkert välja en “ordentlig” kaffemaskin med flera behållare för kaffebönorna, med färskmjölk och en massa olika dryckesval som t.ex. Cappuccino, Espresso, Latte osv.

Nespresso Professional som är Nespressos maskiner för företag kan också vara ett väldigt bra alternativ beroende på vad ni är ute efter. Vi hör ofta att det många älskar med Nespresso är att det finns så många smaker - och har du hittat en smak du gillar kommer din kopp alltid att smaka likadant samtidigt som maskinerna är väldigt enkla att underhålla. Nespressos kapslar är av aluminium vilket är 100% återvinningsbart. 

Oavsett om ni väljer en värstingmaskin så brukar nästan alla behöva en eller ett par vanliga kaffebryggare med termos för det går fort att ta en kopp kaffe samtidigt som det är enkelt att ta med sig en termos in till mötesrummet. 

De flesta (beroende på storlek på kontoret) köper in ett par vanliga kaffebryggare typ MoccaMaster eller Coffee Queen och inte sällan är det så att de börjar användas lite mer när hypen bakom den nya maskinen har lagt sig.

Många värdesätter även upplägget, behövs det avtal på 3-4 år? Så kallad funktionshyra, eller behövs ett kortare upplägg? Vi har tagit fram nya lösningar för er som tycker att det passar bättre och traditionella - det gamla vanliga sättet, med oss kan ni välja. {{läsmer-huvudtjänst}}

I den här guiden listar vi några av de mest välkända  varumärkena, lite historia och mer om kaffemaskinerna för kontor och företag, i nästa guide kommer vi att utvärdera kaffebönor, olika certifieringar, och varumärkenas hållbarhetsarbete, så håll utkik efter den, eller kontakta oss direkt så hjälper vi dig. {{kontakt}}

Några kända företag som gör kaffemaskiner

Jura

Jura är ett schweiziskt företag som specialiserar sig på högkvalitativa, automatiska kaffemaskiner för både hushåll och kommersiellt bruk. Företaget grundades 1931 och har sedan dess vuxit till att bli en viktig spelare på den globala kaffemarknaden.

Jura är känt för sina innovativa och stilrena kaffemaskiner, som kombinerar modern teknik med tidlös design. De tillverkar maskiner för alla behov, från kompakta enkelportmodeller för hemmabruk, till stora, högkapacitetsmaskiner för kontor och restauranger.

Företaget är särskilt känd för sin höga kvalitet och hållbarhet. Juras maskiner är konstruerade för att vara lätta att använda och underhålla, med funktioner som automatisk rengöring och avkalkning, samt programmerbara inställningar för olika kaffedrycker.

En viktig del av Juras framgång ligger i deras engagemang för innovation. De investerar kraftigt i forskning och utveckling, och har introducerat flera banbrytande teknologier inom kaffemaskinsindustrin. Detta inkluderar bland annat deras patenterade P.E.P.® (Pulse Extraction Process) bryggprocess, som optimerar extraktionstiden för att förbättra kaffets smak.

Precis som Schaerer är Jura också känt för sitt engagemang för hållbarhet. De strävar efter att minimera sin miljöpåverkan genom att använda energieffektiva teknologier och hållbart producerade material i sina produkter.

På marknaden positionerar Jura sig som ett premiummärke, med prispunkter som speglar företagets engagemang för kvalitet och innovation. Trots detta har de lyckats behålla en stark marknadsposition tack vare sitt rykte för hållbarhet, överlägsen smak och användarvänlighet.

Schaerer

Schaerer grundades 1892 i Schweiz, och har över 100 års erfarenhet inom kaffemaskinsindustrin. Ursprungligen var företaget en tillverkare av medicinsk utrustning, men övergick senare till att tillverka espressomaskiner, där de snabbt blev framstående för sin innovativa teknologi och kvalitet.

Idag är Schaerer känt för sina högkvalitativa, helautomatiska espressomaskiner som används över hela världen i caféer, restauranger, hotell och kontor. De erbjuder ett brett utbud av maskiner, från kompakta modeller för mindre utrymmen, till större, mer sofistikerade maskiner.

Schaerer är också välkänt för sitt engagemang för hållbarhet och innovation. De har gjort betydande investeringar i forskning och utveckling för att ständigt förbättra sin teknik och minska miljöpåverkan av sina produkter. Detta inkluderar utveckling av energisparfunktioner i sina maskiner och att arbeta för att minska koldioxidutsläpp i hela sin produktionsprocess.

Generellt sett anses Schaerer vara ett premiummärke, med prispunkter som återspeglar företagets engagemang för kvalitet, innovation och hållbarhet. Trots detta har de lyckats behålla en stark marknadsposition tack vare sitt rykte för tillförlitlighet, hållbarhet och överlägsen smak.

Nespresso Professional 

Nespresso, ett varumärke som ägs av Nestlé, är internationellt känt för sina smidiga kapselbaserade kaffemaskiner och ett brett utbud av premiumkaffe. Nespresso Professional är en speciell linje som är utformad för att uppfylla behoven hos företag och restauranger, snarare än enskilda konsumenter.

Nespresso Professional grundades med målet att leverera högkvalitativt kaffe till arbetsplatser, hotell, restauranger och caféer. Varumärkets maskiner är designade för att vara enkla att använda, hållbara och tillförlitliga, vilket gör dem idealiska för platser med hög trafik. Dessutom erbjuder Nespresso Professional ett brett utbud av kaffekapslar, vilket gör det möjligt för användare att välja bland olika smaker och rostningar.

En av de mest unika aspekterna av Nespresso Professional är dess engagemang för hållbarhet. Alla deras kaffekapslar är tillverkade av aluminium, vilket är 100% återvinningsbart, och företaget har implementerat en rad olika program för att uppmuntra till återvinning av använda kapslar. Dessutom ingår de i Nestlés bredare hållbarhetsåtaganden, vilket innefattar ansvarsfullt inköp av kaffe och minskning av företagets koldioxidavtryck.

Nespresso Professional är känd för sitt premiumkaffe och sin innovativa teknologi, men också för dess eleganta och moderna maskindesign. Företaget har fått flera designutmärkelser, vilket ytterligare förstärker dess position som ett premiumvarumärke.

På marknaden är Nespresso Professional väl positionerat tack vare sin tillförlitliga kvalitet, smidiga användning, samt sitt engagemang för hållbarhet och innovation. Detta, tillsammans med dess breda utbud av kaffealternativ, gör varumärket till ett attraktivt val för professionella miljöer.

WMF

WMF Group, eller Württembergische Metallwarenfabrik, är en tysk tillverkare med över 160 års erfarenhet inom produktion av metallvaror och har blivit synonymt med kvalitativa kaffemaskiner för både hemmabruk och kommersiell användning.

Företaget startade 1853 och har sedan dess varit kända för sina innovationer och högkvalitativa hantverk. WMF är en av de ledande aktörerna i branschen för professionella kaffemaskiner och har ett starkt rykte för sin driftsäkerhet och hållbarhet.

WMF erbjuder ett brett spektrum av kaffemaskiner, från helautomatiska espressomaskiner till filterkaffemaskiner, alla kända för sin höga prestanda och lätthanterliga funktioner. Deras maskiner är särskilt älskade inom företag och restauranger för deras förmåga att snabbt producera stora volymer av högkvalitativt kaffe.

Företaget har också varit en föregångare inom utvecklingen av digitala lösningar för sina maskiner, till exempel genom införandet av WMF CoffeeConnect, en plattform som tillåter fjärrövervakning och dataanalys av kaffemaskinens prestanda och underhåll.

WMF har ett starkt fokus på hållbarhet, vilket visas i deras maskiners energisparlägen och deras åtagande att producera långvariga, högkvalitativa produkter. Deras kaffemaskiner är konstruerade för att vara lättreparerade och uppgraderingsbara, snarare än att bytas ut, vilket bidrar till företagets övergripande hållbarhetsåtagande.

På marknaden är WMF känt som ett premiumvarumärke och dess produkter återspeglar detta med prispunkter i det högre segmentet. Trots detta har de upprätthållit en stark position på marknaden, mycket tack vare deras långa historia, rykte om kvalitet och deras förmåga att innovativt möta behoven hos professionella kaffedrickare.

Eversys 

Eversys är ett schweiziskt företag som grundades 2009 med ambitionen att skapa "kaffebar-kvalitet på arbetsplatsen". Företaget har vuxit snabbt och etablerat sig som en ledande aktör inom segmentet av superautomatiska espressomaskiner.

Eversys kaffemaskiner är kända för att vara robusta och högpresterande, vilket gör dem idealiska för kontor, caféer och andra kommersiella miljöer där det finns ett stort behov av att snabbt och konsekvent leverera högkvalitativt kaffe. Dessutom är Eversys maskiner utformade för att vara lätta att underhålla och rengöra, vilket minskar driftstopp och förbättrar effektiviteten.

Ett särdrag för Eversys är deras fokus på innovation. De har infört en rad tekniska innovationer inom kaffemaskinindustrin, som t.ex. e'Connect, en digital plattform som ger användare möjlighet att fjärrövervaka maskinens prestanda och underhållsbehov. Eversys har också utvecklat den unika e'Brew-tekniken, som säkerställer optimal extraktion och därmed levererar kaffe av högsta kvalitet.

Eversys positionerar sig på marknaden som ett premiummärke. Dess produkter är prissatta i det övre segmentet, men deras maskiners hållbarhet, prestanda och användarvänlighet gör dem till ett attraktivt val för företag som kräver högkvalitativa kaffelösningar. Eversys' snabba tillväxt och framgång på marknaden tyder på att de har lyckats uppnå sitt mål att leverera kaffebar-kvalitet till arbetsplatsen.

Franke

Franke är ett schweiziskt företag som är känt för sina högkvalitativa och innovativa kaffemaskiner. Företaget grundades 1911 och har en lång historia av att tillverka kvalitetsprodukter, från porslin och rostfritt stål till köksredskap och professionella kaffemaskiner.

Franke strävar efter att förändra hur människor njuter av kaffe, med maskiner designade för att ge den mest autentiska och utsökta kaffesmaken. Deras kaffemaskiner är kända för sin robusta kvalitet, sofistikerade teknik och för att de tillgodoser olika behov och preferenser.

Företagets linje av professionella kaffemaskiner, inklusive A400, A600 och A1000, är designade för att erbjuda full flexibilitet och kundanpassning. Med deras FoamMaster™-teknologi kan du göra mjölkdricka av baristakvalitet, och med CleanMaster-systemet blir rengöringen fullständigt automatisk.

Franke strävar efter innovation och erbjuder funktioner som iQFlow™, som låter dig justera extraktionstid och smakprofil för varje individuell dryck. Dessutom tillhandahåller de en molnbaserad lösning, Franke Digital Services, som hjälper till att hantera maskinerna effektivt, vilket sparar tid och kostnader.

Franke är positionerat som ett premiumvarumärke, med maskiner som erbjuder ett brett utbud av kaffealternativ. Franke-maskiner är ett bra val för kontor och restauranger där kvalitet och mångsidighet är viktiga. Trots att priset kan vara högt, kompenseras det av maskinernas hållbarhet, prestanda och deras förmåga att leverera exceptionella kaffeupplevelser.

Moccamaster

Moccamaster är ett nederländskt företag som har varit verksamt sedan 1964 och specialiserat sig på att tillverka premium filterkaffemaskiner. Varje Moccamaster-maskin är handgjord och individuellt testad i Holland, vilket är en av de faktorer som bidrar till deras rykte om högkvalitativa och tillförlitliga produkter.

Moccamaster är kanske mest känd för sin ikoniska modell, Moccamaster KBG, som är en klassisk filterkaffemaskin med hög prestanda. Moccamaster-maskiner är enkla att använda och brygger en perfekt kopp kaffe varje gång, med korrekt temperatur och bryggtid.

Dessutom är Moccamaster känt för sitt hållbara och eleganta design. Maskinerna är tillverkade av högkvalitativa material, såsom aluminium och BPA-fritt plast, vilket gör dem hållbara och säkra att använda. Det finns en rad olika färger och stilar att välja mellan, vilket gör att de kan passa in i nästan vilken inredningsstil som helst.

På marknaden ses Moccamaster som ett premiumvarumärke, med maskiner som vanligtvis prissätts i det högre segmentet. Trots detta har de upprätthållit en stark position på marknaden, mycket tack vare deras långa historia, rykte om kvalitet och deras förmåga att leverera en konsekvent bra kopp kaffe.

Det är också värt att nämna att Moccamaster är ett miljömedvetet företag. Deras maskiner är energieffektiva, byggda för att vara lätta att reparera och är 100% återvinningsbara, vilket är i linje med företagets engagemang för hållbarhet och miljöskydd.

Coffee Queen

Coffee Queen, som nu är en del av det svenska företaget Crem International, är ett välkänt namn när det kommer till filterkaffemaskiner, särskilt inom restaurang- och cateringbranschen. Företaget grundades i Gävle, Sverige, och dess produkter har länge varit populära i Skandinavien och över hela världen.

Coffee Queen kännetecknas av enkelhet, robusthet och pålitlighet. Deras maskiner är kända för att vara lätta att använda, hållbara och för att leverera ett jämnt gott kaffe. Även om Coffee Queen kanske inte erbjuder samma nivå av teknisk innovation eller specialfunktioner som vissa av sina konkurrenter, är de erkända för deras tillförlitlighet och kvaliteten på kaffet de brygger.

Ett av företagets mest populära produkter är Coffee Queen M2, en filterkaffemaskin som kan brygga upp till 12 koppar på 6 minuter. Denna maskin är idealisk för kontor eller kommersiella inställningar där det finns ett konstant behov av färskt kaffe.

Coffee Queen positionerar sig på marknaden som ett pålitligt och prisvärt alternativ för dem som vill ha en enkel och robust maskin som gör jobbet väl. Även om deras maskiner kanske inte har samma utbud av funktioner som premiumvarumärken, ger de god valuta för pengarna och är kända för sin hållbarhet och konsekventa prestanda.

Dessutom, med Crem Internationals breda utbud av kaffemaskiner och andra restaurangmaskiner, erbjuder Coffee Queen ett brett utbud av lösningar för alla typer av företag, från små kaféer till stora restauranger och kontorsmiljöer.

Cqube Evo

CQube EVO är en rad automatiska kaffemaskiner designade och tillverkade av italienska företaget CQube. Dessa maskiner är kända för deras moderna design, teknologiska innovation och högkvalitativa bryggning.

En av de mest framträdande modellerna i denna serie är CQube EVO MF13. Denna maskin är känd för sin kompakta design och för sin förmåga att brygga en mängd olika kaffedrycker, inklusive espresso, cappuccino och latte. Den innehåller en integrerad mjölkkyl, vilket gör att du kan lagra och använda färsk mjölk direkt i maskinen.

CQube EVO maskiner kommer med en intuitiv touchskärm som gör det enkelt att programmera och välja drycker. Dessutom är maskinerna utrustade med självdiagnostiska funktioner och automatiska rengöringsprogram, vilket minskar underhållsbehovet och ökar livslängden för maskinen.

På marknaden positioneras CQube EVO maskiner i det högre prissegmentet. De är kända för sin höga kvalitet och moderna teknologi, och passar bra i miljöer som kontor, hotell, restauranger och kaféer där det finns ett krav på högkvalitativa kaffedrycker.

Det bör dock noteras att trots dess höga initiala kostnad, CQube EVO maskiner erbjuder god valuta för pengarna på lång sikt. Med sin högkvalitativa konstruktion, användarvänliga design och underhållsvänliga funktioner, ger dessa maskiner en förbättrad kaffedrickupplevelse och bidrar till att minska driftskostnaderna över tid.

Animo 

Animo är ett välkänt holländskt företag som har producerat högkvalitativa kaffemaskiner och tillhörande utrustning sedan 1950. De är kända för att tillverka pålitliga, hållbara och användarvänliga produkter för att tillgodose behoven i hotell, restauranger, kontor, sjukhus och andra ställen där stora mängder kaffe serveras regelbundet.

Animo erbjuder ett brett utbud av maskiner, från enkla filterkaffemaskiner till mer avancerade helautomatiska espressomaskiner och till och med stora bryggningssystem för cateringändamål. Deras produkter är utformade för att vara enkla att använda, lätt att rengöra och har en robust konstruktion som gör dem särskilt lämpliga för kommersiell användning.

En av deras mest populära modeller är OptiBean, en helautomatisk espressomaskin med en inbyggd kvarn för färskmalet kaffe varje gång. OptiBean är känd för sin höga kvalitet och användarvänlighet, vilket gör det till ett utmärkt val för kontor, caféer och restauranger.

Animo positionerar sig själv på marknaden som ett pålitligt och hållbart alternativ för kommersiella användare. Trots att de kanske inte är lika kända som vissa av de mer lyxiga märkena, är deras produkter kända för att vara robusta och tillförlitliga, med en bra balans mellan pris och prestanda.

En annan viktig punkt att notera om Animo är deras engagemang för hållbarhet. De strävar efter att göra sina produkter så energieffektiva som möjligt och använder återvinningsbara material i sin tillverkningsprocess. Deras produkter är även designade för att vara lätta att underhålla och reparera, vilket minskar deras totala miljöpåverkan.

Carimali 

Carimali är ett italienskt företag med en lång och rik historia inom kaffemaskinsindustrin. Grundat 1919, har Carimali blivit känt för att producera högkvalitativa, innovativa och pålitliga kaffemaskiner. Företaget är ett av de få som kan skryta med att ha en komplett produktportfölj som sträcker sig över hela spektrumet från traditionella espressomaskiner till helautomatiska modeller.

Några av Carimalis mest populära modeller inkluderar deras BlueDot och Armonia-serien. BlueDot maskinerna är helautomatiska maskiner med en intuitiv pekskärm och en rad olika programmerbara dryckesalternativ. De är kända för sin flexibilitet och anpassningsförmåga, vilket gör dem till ett utmärkt val för en rad olika miljöer, från kontor till restauranger till kaféer. Armonia-serien, å andra sidan, är inriktad på espresso och erbjuder ett mer traditionellt men ändå högteknologiskt alternativ för baristor.

Carimali positionerar sig på marknaden som en premiumtillverkare av kaffemaskiner, med stark betoning på innovation och kvalitet. Företaget är också känt för sitt engagemang för kundservice och eftermarknadsstöd, vilket inkluderar allt från teknisk support till personalutbildning.

Carimalis maskiner är vanligtvis i det högre prissegmentet, men de är också kända för sin hållbarhet och långa livslängd, vilket kan göra dem till ett kostnadseffektivt alternativ på lång sikt. Dessutom är Carimali engagerade i hållbarhetsfrågor och strävar efter att göra sina maskiner så energieffektiva som möjligt.

I korthet, Carimali erbjuder en rad högkvalitativa, pålitliga och innovativa kaffemaskiner som kan tillgodose en rad olika behov och preferenser.

La Cimbali 

La Cimbali är ett av de mest erkända och respekterade namnen inom kaffemaskinsindustrin. Företaget har en historia som sträcker sig över mer än ett århundrade, då det grundades i Milano, Italien, 1912. La Cimbali är kända för sin höga kvalitet, innovativa design och imponerande livslängd på sina produkter.

La Cimbali producerar ett brett utbud av maskiner, från traditionella halvautomatiska espressomaskiner till helautomatiska maskiner för kommersiellt bruk. Två av deras mest populära modeller är M100 och S30. M100 är en traditionell espressomaskin som kombinerar klassisk stil med modern teknik. Den är känd för sin robusta konstruktion och förmågan att leverera utmärkt espresso varje gång. S30, å andra sidan, är en helautomatisk maskin som är utformad för att maximera bekvämlighet och konsistens. Med en intuitiv pekskärm och flera anpassningsbara inställningar är S30 ett utmärkt val för platser med hög volym.

La Cimbali positionerar sig som en premiumtillverkare av kaffemaskiner, med sina produkter ofta prissatta i det övre segmentet av marknaden. De är kända för deras tekniska innovationer och deras maskiner är ofta utrustade med de senaste teknologierna för att förbättra kvaliteten på kaffet och effektiviteten av bryggprocessen.

La Cimbali ägs av Gruppo Cimbali, som även äger det välkända märket Faema. Tillsammans fortsätter dessa två märken att dominera marknaden för premium kaffemaskiner, både för kommersiellt och hemmabruk.

La Cimbali är en pionjär inom industrin och är känd för sin långa historia av kvalitet och innovation. Oavsett om du letar efter en traditionell espressomaskin eller en toppmodern helautomatisk maskin, är La Cimbali ett märke som sannolikt kommer att uppfylla dina behov.

Thermoplan 

Thermoplan är ett schweiziskt företag känt för att tillverka högkvalitativa, helautomatiska kaffemaskiner. Företaget, som grundades 1974, har gjort sig känd för sin tekniska innovation, högkvalitativa komponenter och tillverkning samt utmärkt kundservice.

Företaget är kanske mest känt för att vara den exklusiva leverantören av espressomaskiner till Starbucks sedan 1999. Deras berömda "Mastrena" -maskin, som är skräddarsydd för Starbucks, är en symbol för företagets engagemang för teknisk innovation och produktkvalitet.

Förutom sitt samarbete med Starbucks, erbjuder Thermoplan ett brett utbud av helautomatiska kaffemaskiner under sitt eget varumärke. Deras Black&White3-serie är särskilt populär, känd för sin användarvänlighet, tillförlitlighet och förmåga att producera utmärkt kvalitet på kaffedrycker.

Thermoplan positionerar sig i det högre segmentet av marknaden, med starkt fokus på kvalitet, tillförlitlighet och teknisk innovation. Deras maskiner är kända för att vara robusta och hållbara, vilket gör dem till ett utmärkt val för platser med hög volym, som caféer och restauranger.

Företaget har också ett starkt engagemang för hållbarhet, och många av deras maskiner inkluderar funktioner som energibesparing och återanvändning av vatten för att minimera deras miljöpåverkan. Denna kombination av högkvalitativa produkter och engagemang för hållbarhet och innovation gör Thermoplan till en ledande aktör inom kaffemaskinsindustrin.

de Jong Duke

de Jong DUKE är ett nederländskt familjeföretag med en historia som sträcker sig över 120 år. Företaget, som grundades 1897, har en lång tradition av innovation och kvalitet inom design och tillverkning av kaffemaskiner.

de Jong DUKE är mest känt för sina sofistikerade helautomatiska kaffemaskiner som riktar sig till kontorsmiljöer och andra arbetsplatser. Företagets Nio-serie är särskilt populär, tack vare dess eleganta design, användarvänlighet och förmåga att producera ett brett utbud av högkvalitativa kaffedrycker.

Nio-serien kommer i flera olika modeller, inklusive Nio 2, Nio 3 och Nio 4. Dessa maskiner har alla en intuitiv pekskärm, högkvalitativa bryggkomponenter och många olika justerbara inställningar, vilket ger användarna möjlighet att anpassa sina drycker efter egen smak. Maskinerna är också kända för deras tysta drift och energieffektivitet, vilket gör dem idealiska för kontorsmiljöer.

de Jong DUKE positionerar sig på marknaden som en premiumtillverkare av kaffemaskiner, med fokus på kvalitet, design och innovation. Företaget är också känt för sin utmärkta kundservice och eftermarknadsstöd, vilket inkluderar teknisk support, regelbunden underhåll och utbildning.

Som ett familjeföretag har de Jong DUKE en stark företagskultur som värderar långsiktiga relationer, ansvar och hållbarhet. Dessa värderingar reflekteras i företagets produkter, vilket gör de Jong DUKE till ett betrodd och respekterat namn inom kaffemaskinsindustrin.

Jura

Jura S8 

Jura S8

Detta är en lyxig maskin som kombinerar enkelhet med kvalitet. Med S8 kan du brygga 15 olika typer av kaffe med ett knapptryck. Maskinen har en inbyggd kvarn och använder Juras egen P.E.P-teknik (Pulse Extraction Process) för att optimera smaken av espressobaserade drycker. Priset ligger i högre änden, men det reflekterar kvaliteten och maskinens tekniska specifikationer. Recensioner berömmer ofta maskinens design och kvaliteten på kaffet.

Huvudsakliga fördelar: Stort utbud av drycker, högkvalitativ konstruktion, enkel användning.

Nackdelar: En premium maskin som inte passar för allas budget, kräver regelbunden rengöring och underhåll.

Jura E8

Jura E8

E8-modellen är ett mer prisvärt alternativ till S8 men behåller många av de högkvalitativa funktionerna. Den kan brygga 12 olika typer av kaffe och har också Juras P.E.P-teknik. E8 är mindre i storlek jämfört med S8, vilket gör det till ett bra val för kontor med begränsat utrymme.

Huvudsakliga fördelar: Mångsidig, mer prisvärd än S8, kompakt storlek.

Nackdelar: Färre dryckesalternativ jämfört med S8, kräver fortfarande regelbunden rengöring och underhåll.

Jura X8 

Jura X8

X8-modellen är en kommersiell kaffemaskin designad för att klara höga volymer, vilket gör den perfekt för stora kontor. Den kan brygga upp till 21 olika typer av drycker och har en stor vattenbehållare och kaffekvarn. X8 är dyrare än både S8 och E8, men den är också mer robust och kan hantera mer frekvent användning.

Huvudsakliga fördelar: Stort utbud av drycker, kan hantera hög volym och har en robust konstruktion.

Nackdelar: Högt pris, större storlek kan vara en utmaning för mindre utrymmen.

Schaerer

Schaerer Coffee Art Plus

Schaerer Coffee Art plus

Coffee Art Plus är en av Schaerers mest populära maskiner, känd för sin tillförlitlighet och kapacitet att producera en rad olika kaffedrycker. Den har automatiska rengöringsprogram och en inbyggd mjölk-kylare, vilket gör den både praktisk och användarvänlig för större kontor eller restauranger.

Huvudsakliga fördelar: Tillförlitlig, kan producera en rad olika kaffedrycker, automatiska rengöringsprogram.

Nackdelar: Kan vara dyr för vissa budgetar, storlek kan vara ett problem i mindre utrymmen.

Schaerer Coffee Celebration

Schaerer Coffee Celebration

Denna modell är designad för att producera högkvalitativt kaffe med den inbyggda förmågan att justera malningsgrad och bryggtid. Den har också en touch-skärm för enkel användning.

Huvudsakliga fördelar: Högkvalitativt kaffe, anpassningsbara inställningar, touch-skärm.

Nackdelar: Kräver regelbunden rengöring och underhåll, kan vara dyr.

Schaerer Coffee Joy

Schaerer Coffee Joy

Coffee Joy är en kompakt, men kraftfull maskin, perfekt för mindre kontor eller restauranger. Trots sin mindre storlek kan den producera ett brett utbud av kaffedrycker och har även ett inbyggt rengöringsprogram.

Huvudsakliga fördelar: Kompakt, kan producera ett brett utbud av kaffedrycker, inbyggt rengöringsprogram.

Nackdelar: Kan vara dyr i förhållande till dess storlek, begränsad kapacitet jämfört med större modeller.

Nespresso Professional

Nespresso Aguila 220 

Nespresso Aguila 220

Aguila 220 är en robust och effektiv maskin, designad för högpresterande miljöer som restauranger, hotell och stora kontor. Den kan brygga både enkla och dubbla espressos, och erbjuder mjölkbaserade drycker som cappuccino och latte macchiato med ett enkelt knapptryck. Dessutom har Aguila 220 en unik funktion för hetvatten, vilket är perfekt för teälskare.

Huvudsakliga fördelar: Varierande utbud av drycker, robust och hållbar, snabb bryggtid.

Nackdelar: Begränsade anpassningsalternativ på grund av kapselsystem, dyrare än vissa konkurrenter, kapslarna genererar avfall.

Nespresso Aguila 440

Nespresso Aguila 440

Aguila 440 är en större och mer mångsidig version av Aguila 220. Den har alla funktioner som 220 har, men har även kapacitet att tillverka fyra drycker samtidigt. Detta gör den perfekt för mycket högtrafikerade områden som konferenscentra eller stora kontorsmiljöer.

Huvudsakliga fördelar: Kan tillverka flera drycker samtidigt, varierande utbud av drycker, mycket robust och hållbar.

Nackdelar: Större storlek kan vara en utmaning för mindre utrymmen, kapselsystem begränsar anpassningsalternativ, högt pris.

Nespresso Momento Coffee & Milk 

Nespresso Momento Coffee & Milk

Momento Coffee & Milk är en mångsidig maskin som erbjuder ett brett utbud av både kaffe- och mjölkbaserade drycker. Maskinen är enklare att använda än Aguila-serien och har en intuitiv pekskärm för val av dryck. Den är idealisk för mindre till medelstora kontor där mångsidighet och enkelhet är nyckeln.

Huvudsakliga fördelar: Mångsidig, enkel att använda, kompakt design.

Nackdelar: Kapselsystem, inte för alla.

Franke

Franke A400 

Franke A400

Franke A400 är en flexibel maskin som är perfekt för mindre till medelstora arbetsplatser. Den har en intuitiv pekskärm som gör det enkelt att välja och anpassa drycker. A400 kan producera ett brett utbud av kaffedrycker och har även en mjölksystem för mjölkbaserade drycker.

Huvudsakliga fördelar: Mångsidighet, användarvänlighet, kompakt design.

Nackdelar: Kräver regelbunden rengöring och underhåll, inte avsedd för högvolymsscenarier.

Franke A600 

Franke A600

A600 är en steg upp från A400, med en ännu större dryckesmeny och en kraftfullare prestanda. Den är utformad för att klara av större volymer och är därför perfekt för större arbetsplatser och kommersiella miljöer.

Huvudsakliga fördelar: Stort utbud av drycker, högkapacitetsprestanda, kan anpassa drycker.

Nackdelar: Kan vara överväldigande för mindre arbetsplatser, högre pris jämfört med A400.

Franke A1000

Franke A1000

A1000 är toppen av Frankes sortiment, designad för att ge en fullständig kaffehanteringsupplevelse. Den kan producera en mängd olika drycker, inklusive kaffedrycker, chokladdrycker och kalla drycker. A1000 är utrustad med teknik för att säkerställa konsekvent kvalitet, inklusive ett automatiskt rengöringssystem.

Huvudsakliga fördelar: Fullständig dryckesmeny, hög kapacitet, automatiska rengöringssystem.

Nackdelar: Kan vara för mycket för mindre arbetsplatser, högt pris.

WMF

WMF 1500 S+ 

WMF 1500 S+

WMF 1500 S+ är en maskin av kommersiell kvalitet som är perfekt för medelstora till stora arbetsplatser. Den kan producera ett brett utbud av kaffedrycker, inklusive espresso, cappuccino, latte macchiato och mer. Den är utrustad med en pekskärm för enkel dryckesval och har ett automatiskt mjölksystem.

Huvudsakliga fördelar: Stort utbud av drycker, automatiskt mjölksystem, användarvänlig pekskärm.

Nackdelar: Kräver regelbunden rengöring och underhåll, inte bäst för små arbetsplatser på grund av sin storlek.

WMF 5000 S+ 

WMF 5000 S+

WMF 5000 S+ är en maskin av hög kvalitet designad för mycket trafikerade miljöer. Den är robust och tillverkad för att hålla, med snabba bryggtider och en kapacitet att hantera stor volym. Dessutom erbjuder den ett brett utbud av kaffedrycker.

Huvudsakliga fördelar: Hög kapacitet, snabba bryggtider, hållbar konstruktion.

Nackdelar: Högt pris, kanske inte bäst för mindre kontor.

Eversys

Eversys e'4m 

Eversys e'4m

Eversys e'4m är en mycket mångsidig maskin som kan producera ett brett utbud av kaffedrycker, inklusive espresso, cappuccino, latte macchiato och mer. Den har dubbla kvarnar vilket gör att man kan ha två olika sorters kaffebönor i maskinen samtidigt. Detta är en fantastisk egenskap för kontor där kaffeälskare gärna vill ha mer än ett val.

Huvudsakliga fördelar: Möjligheten att ha två olika sorters bönor, bred variation av drycker, robust konstruktion.

Nackdelar: Dyrare än vissa konkurrenter, kräver regelbunden rengöring och underhåll.

Eversys Cameo

Eversys Cameo

Cameo är en toppmodern maskin som kombinerar det bästa av två världar: kvaliteten och smaken av barista-gjort kaffe med bekvämligheten av automatiska kaffemaskiner. Den använder avancerad teknik för att säkerställa konsekvent kvalitet och enkel anpassning.

Huvudsakliga fördelar: Exceptionell kaffekvalitet, hög kapacitet, anpassningsbarhet.

Nackdelar: Högt pris, större än vissa konkurrenter, kräver regelbunden rengöring och underhåll.

MoccaMaster

Moccamaster KBGC982

MoccaMaster KBGC982

Denna modell är en av de mest populära inom Moccamaster-serien. Den har en kapacitet på 1,25 liter och är snabbt bryggande, vilket gör den idealisk för mindre till medelstora arbetsplatser. Den är även utrustad med en automatisk droppstopp och automatisk avstängning efter 40 minuter.

Huvudsakliga fördelar: Snabb bryggning, automatisk avstängning, droppstopp.

Nackdelar: Ingen inbyggd kvarn, ingen programmerbar timer, mindre kapacitet jämfört med vissa andra modeller.

Moccamaster CD Grand 

Moccamaster CD Grand

Den här modellen är lik KBGC982, men har en större kapacitet på 1,8 liter, vilket gör den idealisk för större arbetsplatser, vilket motsvarar 20 koppar kaffe. Den har också en termoskanna som håller kaffet varmt i upp till sex timmar (tillval). Precis som Moccamaster KBGC982har den automatiskt droppstopp för de som vill kunna ta en kopp kaffe under bryggningens gång.

Huvudsakliga fördelar: Större kapacitet, termoskanna, automatisk avstängning.

Nackdelar: Ingen inbyggd kvarn, ingen programmerbar timer.

Moccamasters kaffemaskiner är kända för sin hållbarhet, högkvalitativa komponenter och deras förmåga att brygga ett riktigt gott kaffe. Dock saknar de vissa funktioner som mer avancerade modeller från andra tillverkare kan erbjuda, till exempel inbyggda kaffekvarnar eller programmerbara timers. De flesta kontor brukar dock behöva en eller ett par bryggare att komplettera med.

Crem Coffee Queen

Coffee Queen Original 

Coffee Queen Original

Denna modell är en klassisk maskin som erbjuder robust prestanda och enkelhet. Den är perfekt för större kontor och har en stor kapacitet. Med sin manuella vattenpåfyllning och två värmeelement för två kannor är den enkel men tillförlitlig.

Huvudsakliga fördelar: Stor kapacitet, enkel att använda, två värmeelement.

Nackdelar: Ingen inbyggd kvarn, ingen programmerbar timer, kan vara för enkel för vissa användare.

Crem Thermokinetic Series Coffee Queen Mega Gold A Termosbryggare

Crem Thermokinetic Series Coffee Queen Mega Gold A Termosbryggare

Mega Gold-modellen är en mer avancerad version, med en inbyggd timer och digital display. Den har även en automatisk vattenpåfyllning och erbjuder en kapacitet för större kontor. ThermoKinetic Mega Gold A brygger direkt i en elegant och praktisk 2,5 liters serveringsstation som är försedd med tappkran och nivårör.

Tack vare att ingen extern värme tillförs bevaras kaffet välsmakande och aromrikt under lång tid. Serveringsstationen passar in i alla tänkbara miljöer och är enkel och smidig att hantera.

Huvudsakliga fördelar: Automatisk vattenpåfyllning, inbyggd timer, digital display.

Nackdelar: Ingen inbyggd kvarn, högre pris än Original-modellen.

Coffee Queens maskiner är kända för sin hållbarhet och robusthet, vilket gör dem till ett populärt val för större kontor. De kanske inte har lika många funktioner som vissa mer avancerade maskiner, men de är tillförlitliga och enkla att använda, precis som MoccaMaster är det ett av de mest populära alternativen att komplettera med.

Cqube

Cqube EVO MF13

Cqube EVO MF13

Det här är en kaffemaskin som är designad med ett modernt och minimalistiskt utseende, men är samtidigt kraftfull och flexibel. Med en kapacitet att snabbt brygga upp till 200 koppar per dag, är den idealisk för medelstora till stora arbetsplatser.

Maskinen är även utrustad med en inbyggd mjölkkyl, vilket gör den perfekt för att tillreda drycker som cappuccino och latte. En unik egenskap hos Cqube EVO MF13 är dess FFL-teknik (Fresh Filtered Milk technology), vilket innebär att varje mjölkbaserad dryck tillreds med färsk mjölk. Dessutom erbjuder den ett brett utbud av anpassningsmöjligheter och dryckesval, från traditionella espressobaserade drycker till chokladbaserade drycker.

Huvudsakliga fördelar: Stor kapacitet, inbyggd mjölkkyl, mångsidig dryckesmeny.

Nackdelar: Dyrare än vissa konkurrenter, kräver regelbunden rengöring och underhåll.

Animo

Animo OptiVend 11s NG 

Animo OptiVend 11

Detta är en automatisk espressomaskin som är utformad för att ge högkvalitativt kaffe på kontor och andra professionella miljöer. Den kan göra allt från en enkel kopp kaffe till en cappuccino, latte macchiato och till och med varm choklad. Maskinen är utrustad med en touch screen, vilket gör den lätt att använda och anpassa till dryckerna.

Huvudsakliga fördelar: Mångsidig, användarvänlig touch screen, möjlighet att brygga ett brett utbud av drycker.

Nackdelar: Kräver underhåll och rengöring, kan vara dyrare än enklare modeller.

Animo OptiBean Touch 

Animo OpitBean Touch

Denna maskin brygger färskbryggt kaffe, espresso, cappuccino och mer från hela kaffebönor. Den är utrustad med en touch screen för enkel användning och har även ett energisparläge för att minska energiförbrukningen.

Huvudsakliga fördelar: Brygger från hela bönor, användarvänlig touch screen, energisparläge.

Nackdelar: Hög prispunkt, kan vara mer komplicerad att underhålla än modeller som använder förpackat kaffe.

Animo-maskinerna är designade för att ge en högkvalitativ kaffeupplevelse, med många modeller som erbjuder ett brett utbud av drycker och anpassningsalternativ. De tenderar dock att vara dyrare än vissa konkurrenter och kan kräva mer underhåll.

Carimali

Carimali BlueDot 

Carimali BlueDot

BlueDot är en automatisk espressomaskin som kan servera en mängd olika kaffedrycker, allt från enkel espresso till latte och cappuccino. Den har en inbyggd kvarn, vilket gör att du kan använda hela bönor för en färskare smak. Med dess användarvänliga touch screen kan du anpassa din dryck till dina önskemål.

Huvudsakliga fördelar: Användarvänlig touch screen, inbyggd kvarn, stor variation av drycker.

Nackdelar: Högre pris än enklare modeller, kräver regelbunden rengöring och underhåll.

Carimali Optima Ultra

Carimali Optima Ultra

Optima Ultra är en högkapacitets, kommersiell espressomaskin, perfekt för stora kontor eller möteslokaler. Denna maskin erbjuder två brygggrupper, två ångpipor och två kaffekvarnar, vilket ger användaren möjlighet att brygga flera olika drycker samtidigt.

Huvudsakliga fördelar: Hög kapacitet, möjlighet att brygga flera drycker samtidigt, dubbla kaffekvarnar.

Nackdelar: Kan vara för komplex för vissa användare, dyrare än enklare modeller.

Carimali är ett välkänt varumärke som producerar högkvalitativa, kommersiella kaffemaskiner. De erbjuder en mängd olika modeller, vilket gör dem till ett flexibelt val för många olika typer av arbetsplatser.

La Cimbali

La Cimbali S30 

La Cimbali S30

Denna maskin är utformad för att leverera kvalitetskaffe med hög kapacitet, vilket gör den perfekt för större kontor. Den innehåller en kvarn, vilket ger dig möjlighet att använda färska bönor för en överlägsen smak. S30-modellen erbjuder också ett brett utbud av anpassningsalternativ och kan skapa en mängd olika kaffedrycker.

Huvudsakliga fördelar: Anpassningsbar, hög kapacitet, färska bönor för överlägsen smak.

Nackdelar: Kräver regelbunden rengöring och underhåll, kan vara dyr för vissa budgetar.

La Cimbali M100 

La Cimbali M100

M100 är en traditionell espressomaskin som erbjuder avancerade funktioner och teknik. Denna modell erbjuder temperaturstabilitet och precision, vilket ger konsekvent utmärkt kaffe. Maskinen kan dock kräva mer erfarenhet att använda än vissa andra modeller.

Huvudsakliga fördelar: Avancerade funktioner, konsekvent högkvalitativt kaffe.

Nackdelar: Kan kräva mer erfarenhet att använda, högre pris än vissa andra modeller.

La Cimbali är ett ansett varumärke i kaffevärlden, känt för sin kvalitet och hållbarhet. Deras maskiner kan dock vara på den dyrare sidan, så de kanske inte passar alla budgetar.

Thermoplan

Thermoplan Black & White 4 

Thermoplan Black & White 4

Detta är en högkapacitets espressomaskin som är idealisk för stora arbetsplatser eller möteslokaler. Maskinen är utrustad med en pekskärm för enkel användning och kan brygga ett brett utbud av kaffedrycker, från en enkel espresso till cappuccino och latte macchiato. En unik egenskap hos denna maskin är dess mjölksystem, som använder separat mjölk för att skapa skum och varm mjölk, vilket resulterar i överlägsen smak och kvalitet.

Huvudsakliga fördelar: Hög kapacitet, anpassningsbar pekskärm, avancerat mjölksystem.

Nackdelar: Kan vara dyrare än andra modeller, kräver regelbunden rengöring och underhåll.

Thermoplan är känt för att producera maskiner av hög kvalitet som är hållbara och pålitliga. Deras modeller erbjuder en mängd olika drycker och anpassningsalternativ, vilket gör dem till ett bra val för många olika typer av arbetsplatser.

de Jong

de Jong Duke Virtu 

de Jong Duke Virtu

Virtu är en högkvalitativ kaffemaskin utformad för kommersiellt bruk. Maskinen har en touch screen för att göra användningen lätt och intuitiv. Den innehåller både en kvarn och en mjölkfrother, vilket ger dig möjlighet att skapa ett brett utbud av kaffedrycker, allt från enkel espresso till latte och cappuccino.

Huvudsakliga fördelar: Användarvänlig touch screen, inbyggd kvarn, stor variation av drycker.

Nackdelar: Kan vara dyr för vissa budgetar, kräver regelbunden rengöring och underhåll.

de Jong Duke Nio 20.1

de Jong Duke Nio 20.1

Denna version av Nio-maskinen erbjuder enkel användning med en pekskärm och förmågan att brygga ett brett utbud av drycker, från espresso till cappuccino, och till och med varm choklad. En unik funktion hos Nio är dess "self learning mode", som lär sig användarens preferenser och snabbar upp bryggprocessen baserat på detta.

Huvudsakliga fördelar: Pekskärm, brett utbud av drycker, "self learning mode".

Nackdelar: Högt pris kan vara ett hinder för vissa budgetar, maskinen kräver regelbunden rengöring och underhåll.

de Jong Duke Nio 20.2 

de jong Duke Nio 20.2

Nio 20.2-modellen är en uppgradering från 20.1 och har en större pekskärm för ännu enklare användning. Maskinen erbjuder samma bredd av dryckesalternativ som 20.1-modellen, men inkluderar också förbättrade rengöringsfunktioner, vilket gör den lättare att underhålla.

Huvudsakliga fördelar: Större pekskärm, brett utbud av drycker, förbättrad rengöringsfunktion.

Nackdelar: Dyr, regelbunden rengöring och underhåll krävs fortfarande.

Kaffe på jobbet
Läs mer
Behöver du hjälp att hitta rätt kaffelösning?
Kontakt
Dela denna artikel på Linkedin

Kontakta oss

En första kontakt handlar oftast inte om att vi ska försöka sälja något utan mer om att lära känna varandra. Förhoppningsvis har vi skapat tillräckligt med intresse för att ni ska vilja veta mer och ta reda på om vi kan vara en bra matchning för vad ni söker.

Kontaktformulär

NRSE logo
Tack för att du kontaktar oss.
Vi ser fram emot att hitta den perfekta lösningen åt er.
NRSE logo
Något gick fel med din ansökan,
vänligen försök igen vid ett senare tillfälle!