May 2, 2023
readtime
No items found.

5 gröna växter som kan förgylla ditt kontor

Att ha gröna växter på kontoret kan inte bara göra din arbetsplats mer estetiskt tilltalande, utan det kan också ha positiva effekter på din hälsa och ditt välbefinnande. Här listar vi fem gröna växter som kan hjälpa till att öka produktiviteten och minska stressen på arbetsplatsen.

Flera kontorsväxter i olika storlekar runt ett runt bord med krukor på sig

De flesta av oss har någon sorts växt i hemmet. Men att ha växter på arbetsplatsen är inte lika självklart. Samtidigt visar studier och forskning på att växter på kontoret kommer med många fördelar, både rent fysiskt men också mentalt. Växters förmåga att omvandla koldioxid till syre hjälper till att rena luften på arbetsplatsen och göra att den upplevs mindre syrefattig. Dessutom har växter en inverkan på vårt humör och mående, där gröna växter kan hjälpa oss att känna oss gladare och mindre stressade.  

{{läsmer-huvudtjänst}}

Mycket tyder alltså på att vi har mycket att tjäna på att pryda vår arbetsplats med lite grönt och skönt. Men då blir ju frågan, vilka av alla växter ska man välja att ha på kontoret? Nedan listar vi fem lämpliga kontorsväxter.

1. Fredskalla

Fredskallan är en populär kontorsväxt tack vare sin lättskötta natur och dess förmåga att trivas i ljusare kontorsmiljöer. Den är också känd för att minska luftföroreningar, vilket kan leda till förbättrad luftkvalitet på kontoret.

2. Kaktus

Kaktusar är en tålig och lättskött växt som kräver minimalt med vatten och underhåll. De finns i många olika storlekar och former, vilket gör dem en mångsidig växt att ha på kontoret.

3. Pilea

Pilea är en annan lättskött växt som trivs i ljusare miljöer. Dessutom är den känd för sina luftrenande egenskaper, vilket kan förbättra luftkvaliteten i kontorsmiljön.

4. Murgröna

Murgröna är en krypande växt som är idealisk för att skapa en grön vägg eller för att dekorera en tom vägg i kontorsutrymmet. Den är också en effektiv luftrenare, vilket kan hjälpa till att minska luftföroreningar i kontorsmiljön.

5. Svärmorstunga

Svärmorstunga är en lättskött växt som kan trivas i både ljusa och mörkare kontorsmiljöer. Dess stora och gröna blad kan hjälpa till att absorbera ljud, vilket kan göra det mer tyst och avkopplande på arbetsplatsen.

Att ha gröna växter på kontoret kan alltså göra skillnad för både din hälsa och din produktivitet. Så varför inte prova en eller flera av dessa fem gröna växter på ditt kontor och se om de kan göra din arbetsdag lite grönare? 

{{kontakt}}

Med vår växtservice skapar vi grönare arbetsplatser
Läs mer
Vi hjälper dig gärna med dina kontorsväxter
Kontakta oss
Dela denna artikel på Linkedin

Läs fler artiklar

om

Kontorsväxter

Just nu finns det inte fler artiklar kring detta område.

Kontakta oss

En första kontakt handlar oftast inte om att vi ska försöka sälja något utan mer om att lära känna varandra. Förhoppningsvis har vi skapat tillräckligt med intresse för att ni ska vilja veta mer och ta reda på om vi kan vara en bra matchning för vad ni söker.

Kontaktformulär

NRSE logo
Tack för att du kontaktar oss.
Vi ser fram emot att hitta den perfekta lösningen åt er.
NRSE logo
Något gick fel med din ansökan,
vänligen försök igen vid ett senare tillfälle!