May 31, 2023
readtime
No items found.

Köpråd kaffemaskin till kontoret - hur du väljer rätt kaffemaskin

Glad anställd som valt rätt kaffemaskin

Köpråd kaffemaskin till kontoret

När det gäller att välja den bästa kaffemaskinen för ett kontor finns det flera faktorer att ta hänsyn till. Först och främst är det viktigt att tänka på antalet personer som kommer att använda maskinen och hur mycket kaffe som kommer att konsumeras dagligen.

En kaffemaskin med hög kapacitet och möjlighet att brygga flera koppar samtidigt är därför ofta att föredra. En annan viktig faktor att tänka på är hur enkelt det är att underhålla och rengöra maskinen. Oavsett om ni gör det själva, eller om det är städpersonalen som sätter på rengöringsprogram, så att kaffemaskinen är redo när ni kommer på morgonen är det någon som ska göra det.

En populär kaffemaskin för kontor är en så kallad bean-to-cup-maskin, som maler kaffebönor direkt innan bryggning för att ge en färsk och smakrik kopp kaffe. Dessa maskiner är också enkla att använda och rengöra.

Andra alternativ kan vara en traditionell filterkaffemaskin eller en espressomaskin, beroende på kontorets behov och preferenser. En kaffemaskin som kan brygga många olika sorters kaffe som cappuccino, espresso, latte med mera är trevligt att kunna bjuda på och brukar kunna göra de flesta nöjda, även om det är många som ofta vill ha vanligt bryggkaffe.

Sammanfattningsvis är den bästa kaffemaskinen för ett kontor en som har hög kapacitet, är enkel att använda och rengöra, och som passar kontorets behov och preferenser.

På kontor är det särskilt viktigt att anpassa maskinen efter hur många ni är och hur högt tryck det är på maskinerna så att det inte blir kö framför maskinen när det är lunch till exempel.

Vi rekommenderar även i stort sett alltid att komplettera med en vanlig kaffebryggare med termos då det går fort att ta kaffe samtidigt som det är enkelt att brygga lite extra och ta med en termos in till konferensrummet.

{{läsmer-huvudtjänst}}

Hur mycket kostar en bra kaffemaskin för ett kontor?

Att ha tillgång till en bra kaffemaskin på kontoret är viktigt för många anställda. En kopp kaffe kan ge en energikick och hjälpa till att hålla fokus under arbetsdagen. Men hur mycket kostar egentligen en bra kaffemaskin för ett kontor?

Priset på en kaffemaskin för ett kontor kan variera beroende på olika faktorer, här är några faktorer som kan påverka priset:

1. Antal användare: Ju fler personer som ska använda kaffemaskinen, desto större och mer avancerad maskin behövs. Detta kan påverka priset.

2. Funktioner: En enkel kaffebryggare kan kosta mindre än en maskin med flera funktioner som cappuccino, latte och espresso.

3. Kvalitet: En högkvalitativ kaffemaskin kan kosta mer än en billigare variant. Men det kan vara värt att investera i en maskin av högre kvalitet för att få bättre smak och hållbarhet.

4. Underhåll: En kaffemaskin som kräver regelbunden service och underhåll kan kosta mer i längden än en maskin som inte kräver lika mycket underhåll.

Generellt sett kan en bra kaffemaskin för ett kontor kosta mellan 1 000 kr och upp till 10 000 kronor i månaden. Det är viktigt att tänka på att priset inte bara inkluderar själva maskinen utan också kaffebönor, mjölk och andra tillbehör som kan behövas.

Att ha en bra kaffemaskin på kontoret kan vara en investering i personalens välbefinnande och produktivitet. Det är viktigt att välja en maskin som passar företagets behov och budget. Läs mer om 5 fördelar med kaffe på jobbet här.

Vi har även märkt att det ofta är många som använder den nya kaffemaskinen ett tag för att sedan gå tillbaka till att dricka mestadelen av kaffet från en traditionell kaffebryggare typ Moccamaster.

Vilka är de bästa kaffemaskinerna för ett kontor?

En av de mest populära kaffemaskinerna för kontor är en helautomatisk espressomaskin. Dessa maskiner kan göra allt från en enkel espresso till en latte macchiato med bara ett knapptryck. De är också lätta att rengöra och underhålla, vilket gör dem till ett bra val för kontor där det inte finns tid eller resurser för att hantera en mer komplicerad maskin.

En annan populär kaffemaskin för kontor är en kapselmaskin. Dessa maskiner använder förseglade kapslar för att göra en kopp kaffe på några sekunder. De är enkla att använda och kräver minimal rengöring. Kapselmaskiner finns också i olika storlekar och prisklasser, vilket gör dem till ett bra val för kontor med olika behov och budgetar.

Det vanligaste märket för kapselmaskiner är Nespresso Premium, vilket är Nespressos märke för företagskunder. Kapslarna är gjorda av aluminium som återvinns och blir till allt från cyklar, burkar och komponenter till bilar. Återvinningen av aluminium kräver endast 5% av energin som krävs för att bryta nytt aluminium.

 

En tredje typ av kaffemaskin som är populär på kontor är en kaffebryggare med filter. Dessa maskiner brygger vanligtvis en stor mängd kaffe på en gång och håller den varm i en termos eller kanna. De är enkla att använda och kräver minimal underhåll, vilket gör dem till ett bra val för mindre kontor eller för de som vill ha ett komplement till en espressomaskin.

Oavsett vilken typ av kaffemaskin du väljer för ditt kontor är det viktigt att tänka på faktorer som användarvänlighet, underhåll och kostnad. Genom att välja en maskin som passar dina behov och budget kan du se till att dina anställda alltid har tillgång till en god kopp kaffe när de behöver det.

Kan man hyra kaffemaskin för kontor?

Ja, med vår tjänst Workplace as a Service (Arbetsplats som tjänst) är kaffemaskinen inkluderad i paketet. 

Då betalar ni ingen månadskostnad för maskinen, utan ni betalar endast för kaffet ni dricker (detta upplägg finns bara tillgängligt via en av våra samarbetspartners, då branschen i stort verkar vilja behålla sina gamla modeller där ni som kunder leasar en kaffemaskin på normalt 36-48 månader)

Så småningom kommer vi att kunna erbjuda fler alternativ för hyra av kaffemaskin, vi försöker ligga på och bidra till en mer positiv förändring till kundens fördel till skillnad från hur det är idag.

Läs mer om kaffe på jobbet här.

Ska jag leasa, hyra eller köpa kaffemaskin till kontoret?

Vilket upplägg som passar er bäst beror såklart på era preferenser, men det vanligaste upplägget är så kallad funktionshyra där avtalen normalt är på 3-4 år.

Leasing av kaffemaskin till kontoret fungerar så här:

Ni betalar en fast månadskostnad för den kaffemaskin ni vill ha, upplägget är normalt 36-48 månader.

Kaffeleverantören finansierar sedan kaffemaskinen via en tredje part och får betalt för hela leasingperioden. Ni som kund är bundna till att betala hela beloppet, så om ni av någon anledning vill avsluta avtalet i förtid behöver ni betala för den tid som är kvar på avtalet.

De flesta väljer det här alternativet, ofta för att man inte vet att det finns alternativ och eftersom det är en väldigt fördelaktig modell för kaffeleverantören verkar det inte finnas någon jättestor vilja för förändring. 

Vi har lyckats förhandla till oss fördelaktiga avtal med våra samarbetspartners där vi istället kan erbjuda en så kallad operating modell som passar mycket bättre för många företag som inte nödvändigtvis vill vara låsta i avtal på flera år för att dricka kaffe.

Då betalar ni inget för att kaffemaskinen står hos er, men ni betalar för det kaffe ni dricker och uppsägningstiden är endast 6 månader, den tjänsten finns tillgänglig som en del av vår nya tjänst Workplace as a Service (Arbetsplats som tjänst).

Den tjänsten innebär att det är vi tillsammans med våra samarbetspartners som tar risken istället för att slå ut den direkt på er som kund, Workplace as a Service har ingen bindningstid, men 6 månaders uppsägningstid och är särskilt bra för företag som föredrar flexibilitet, eller som vill ha en plug & play lösning för all arbetsplatsservice som till exempel matchar ett flexibelt hyresavtal.

Ni kan såklart också välja att köpa er kaffemaskin(er), men det är inte så vanligt eftersom många inte anser att den egna verksamheten ska binda kapital i kaffemaskiner, det är inte så viktigt att äga, utan det är funktionen man vill åt, dessutom brukar det inte bli en så bra affär i slutändan då olika tillverkare kräver att maskinen underhålls av kaffeleverantören för att garantier och liknande ska gälla.

Det är inte ovanligt med kaffemaskiner som kostar upp mot 100 000 kr eller mer och många brukar tycka att det finns annat den egna verksamheten kan använda de pengarna till.

Återbrukade kaffemaskiner

Vi erbjuder alltid återbruk i första hand om våra samarbetspartners har det på lager i sådan modell som ni vill ha eller likvärdig, detta eftersom den är “som ny”, men samtidigt ofta redan är avbetald (av någon annan som leasat) och då har en lägre månadskostnad samtidigt som det är ett mer hållbart alternativ.

Slutsats

Att välja rätt kaffemaskin för kontoret handlar mycket om att förstå era unika behov och preferenser. Det finns ingen "one size fits all" lösning när det gäller kaffemaskiner. Därför erbjuder vi en mängd olika alternativ från kända varumärken och olika upplägg, inklusive möjligheten att hyra maskiner, för att säkerställa att vi kan möta era specifika behov.

Ett viktigt aspekt att överväga är hållbarheten. Genom att erbjuda återanvända kaffemaskiner hjälper vi till att minska påverkan på miljön och erbjuder samtidigt en kostnadseffektiv lösning för ditt kontor.

Vi förstår att investering i en kaffemaskin är ett viktig beslut för ditt kontor, och vi är här för att hjälpa dig att göra det bästa valet. Oavsett vad du behöver har vi alternativen och expertisen för att hjälpa dig.

{{läsmer-huvudtjänst}}

Ge dina anställda tillgång till färskt, gott kaffe som gör att era anställda längtar till den där första koppen på morgonen när de kommer till kontoret. Gott kaffe kan bidra till att förbättra produktiviteten, stärka arbetskulturen och skapa en mer välkomnande och trivsam arbetsplats. Tveka inte att kontakta oss om du behöver mer information om att välja rätt kaffemaskin för ditt kontor. Vi ser fram emot att hjälpa dig att skapa den perfekta kaffelösningen för ditt kontor.

I nästa artikel om kaffe på jobbet listar vi några av de vanligaste märkena på kaffemaskiner, för- och nackdelar samt lite andra tips och tricks.

Ta hjälp från våra kaffeexperter för att få rätt kaffemaskin för ert behov
Läs mer
Kaffe på jobbet som det borde vara, vill du hyra istället för att leasa på 3-4 år?
Läs mer
Dela denna artikel på Linkedin

Kontakta oss

En första kontakt handlar oftast inte om att vi ska försöka sälja något utan mer om att lära känna varandra. Förhoppningsvis har vi skapat tillräckligt med intresse för att ni ska vilja veta mer och ta reda på om vi kan vara en bra matchning för vad ni söker.

Kontaktformulär

NRSE logo
Tack för att du kontaktar oss.
Vi ser fram emot att hitta den perfekta lösningen åt er.
NRSE logo
Något gick fel med din ansökan,
vänligen försök igen vid ett senare tillfälle!

Kontakta oss

En första kontakt handlar oftast inte om att vi ska försöka sälja något utan mer om att lära känna varandra. Förhoppningsvis har vi skapat tillräckligt med intresse för att ni ska vilja veta mer och ta reda på om vi kan vara en bra matchning för vad ni söker.

Kontaktformulär

NRSE logo
Tack för att du kontaktar oss.
Vi ser fram emot att hitta den perfekta lösningen åt er.
NRSE logo
Något gick fel med din ansökan,
vänligen försök igen vid ett senare tillfälle!