April 28, 2023
readtime
No items found.

5 anledningar till varför ni borde äta mer frukt på jobbet

Alla vet att vi svenskar är experter på att dricka kaffe. Men när det kommer till frukt är vi inte riktigt lika duktiga. Gång på gång visar undersökningar att vi äter alldeles för lite grönt. Samtidigt har det aldrig varit enklare att äta mer grönt på jobbet. Med vår abonnemangstjänst får ni frukt levererad direkt till er arbetsplats. Inte övertygad? Nedan listar vi 5 anledningar till varför fler arbetsplatser borde ha frukt på jobbet.

En fruktkorg till jobbet bestående av apelsiner, drakfrukt, vindruvor, ananas, äpple, granatäpple, jordgubbar, nötter

1. Ett äpple om dagen håller doktorn borta

An apple a day keeps the doctor away, brukar det heta. Och det gör det inte för inte. Faktum är att frukt kan hjälpa till att förebygga flera av våra vanligaste folksjukdomar.

Minska risken att dö i förtid

Det råder inte brist på forskningsstudier om hur frukt och grönt kan, eller inte kan, förebygga olika sjukdomar och därmed hjälpa till att förlänga våra liv. En studie från Imperial College London visar att tillräckligt mycket frukt och grönt kan minska risken för att dö i förtid.

Hur mycket är tillräckligt, undrar man ju då?

Enligt studien förbättras hälsan ju närmare 800 gram man kommer - jämfört med att inte äta några frukter eller grönsaker överhuvudtaget menar studien att man genom att äta 200 gram per dag minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar med 13 procent, medan man genom att äta 800 gram frukt och grönt per dag minskar risken med 28 procent. 

Studien menar att en av de stora hälsofördelarna med att äta mer frukt är att både vårt kolesterolvärde och blodtryck sänks. Dessutom kan vissa frukter och grönsaker till och med reducera skador på DNA och därmed minska risken för cancer.

{{läsmer-huvudtjänst}}

2. Ökad produktivitet

Det finns också annan forskning som visar att att tillgång till hälsosamma snacks på jobbet kan bidra till ökad produktivitet. Studien “Impact of a Workplace Fruit Intervention on Employee Productivity: A Pilot Study” (2016) visade att personer som åt frukt och grönsaker på jobbet hade högre nivåer av välbefinnande och energi, vilket resulterade i bättre arbetsprestationer jämfört mot de som inte åt frukt och grönt på jobbet.

3. En enkel och billig investering i era medarbetares hälsa

“Fem knytnävsstora portioner om dagen”. Så mycket frukt och grönt rekommenderar Livsmedelsverket att man ska äta för att hålla sig hälsosam. Översatt i vikt är det cirka 500 gram frukt och grönt varje dag. Därför kan en dagsranson vara cirka tre frukter och två rejäla nävar grönsaker.

Exakt vilken frukt och vilka grönsaker du stoppar i dig är på det stora hela av mindre vikt. Det viktiga är få sig de många viktiga näringsämnen som fibrer, C-vitamin, folat/folsyra, vitamin K, kalium och antioxidanter, som karotenoider, vilka alla finns olika sorters frukter och grönsaker och som kroppen behöver att må bra.

Genom att erbjuda frukt på jobbet förenklar vi möjligheten att öka det dagliga intaget av dessa näringsämnen. Att beställa en fruktkorg är därför ett billigt sätt att investera i dina medarbetares hälsa.

4. Ökad trivsel

Fikat är heligt på många arbetsplatser. Men vem har sagt att fikat alltid måste bestå av sötsaker? Med en fruktkorg på jobbet ökar ni valmöjligheterna, och ser till att det finns ett alternativ för alla. Det betyder inte att frukten behöver ersätta fikabrödet, men goda frukter är ett utmärkt komplement till sötsakerna och gör ert fikabord både mer varierat och inkluderande. Win-win!

5. Personalvårdsförmån

En personalvårdsförmån är en förmån av mindre värde som syftar till att öka trivseln på jobbet. Personalvårdsförmåner är skattefria i de fall de:

  • är av mindre värde
  • riktar sig till hela personalen 
  • inte går att byta mot kontanter

Fruktkorgar är med andra ord en skattefri personalvårdsförmån, vilket betyder att ni som företag får göra skatteavdrag på kostnaden. Något som redan är billigt blir med andra ord ännu billigare. 

Så, hur fungerar det att beställa en fruktkorg då?

Den kanske största fördelen, om man räknar bort hälsofördelarna, med att beställa en fruktkorg från oss är hur enkelt det är. Du väljer helt enkelt den fruktkorg du vill ha, och sen är du klar. Vi löser resten! Utifrån önskat frekvens levererar vi till, och byter ut fruktkorgarna på er arbetsplats, och ni behöver endast fokusera på att äta god och hälsosam frukt.

{{kontakt}}

Vi har fruktkorgar för alla behov och arbetsplatser. Räkna ut ert pris direkt med vår kalkylator.
Mitt pris
Beställ er fruktkorg redan idag.
Kontakta oss
Dela denna artikel på Linkedin

Läs fler artiklar

om

Fruktkorg

Just nu finns det inte fler artiklar kring detta område.

Kontakta oss

En första kontakt handlar oftast inte om att vi ska försöka sälja något utan mer om att lära känna varandra. Förhoppningsvis har vi skapat tillräckligt med intresse för att ni ska vilja veta mer och ta reda på om vi kan vara en bra matchning för vad ni söker.

Kontaktformulär

NRSE logo
Tack för att du kontaktar oss.
Vi ser fram emot att hitta den perfekta lösningen åt er.
NRSE logo
Något gick fel med din ansökan,
vänligen försök igen vid ett senare tillfälle!

Kontakta oss

En första kontakt handlar oftast inte om att vi ska försöka sälja något utan mer om att lära känna varandra. Förhoppningsvis har vi skapat tillräckligt med intresse för att ni ska vilja veta mer och ta reda på om vi kan vara en bra matchning för vad ni söker.

Kontaktformulär

NRSE logo
Tack för att du kontaktar oss.
Vi ser fram emot att hitta den perfekta lösningen åt er.
NRSE logo
Något gick fel med din ansökan,
vänligen försök igen vid ett senare tillfälle!