October 16, 2023
readtime
#städning

6 Viktiga saker att tänka på vid lagerstädning

Lagerstädning är mer än bara en fråga om god hygien; det är en kritisk komponent för att upprätthålla en säker och produktiv arbetsmiljö. I denna artikel utforskar vi 6 avgörande aspekter som varje företag bör tänka på. Oavsett om du driver ett litet butikslager eller ett omfattande distributionscenter, kommer dessa insikter att hjälpa dig att göra välgrundade beslut när det kommer till att städa eller välja företag för ditt lager

Lagerlokal med stora fönster och mycket ljusinsläpp

6 Viktiga saker att tänka på vid lagerstädning

Säkerheten först

En städad och organiserad arbetsmiljö är avgörande för att minimera riskerna för arbetsplatsolyckor. Se till att det företag du väljer följer alla säkerhetsriktlinjer och bestämmelser.

Undersök om bolaget ni ska anlita har ett genomtänkt säkerhetstänk, då arbetet ska utföras på er arbetsplats där leverantören även ska kunna efterleva era säkerhetsföreskrifter.

Arbetsplatsolyckor och allvarliga tillbud är något som vi på XLNT Workplace arbetar hårt med, vi har en nollvision om antalet allvarliga tillbud och har uppnått den nollvisionen varje år efter vårt enda allvarliga tillbud för fem år sedan.

Miljövänliga produkter eller tjänster

I tider av ökad miljömedvetenhet är det viktigt att använda sig av miljövänliga städprodukter. Inte bara är det bra för planeten, men det skapar också en hälsosammare arbetsmiljö.

Att använda miljövänliga produkter bör vara det absolut minsta ni ska kunna kräva av en leverantör, nuförtiden är det nästan omöjligt att inte hitta fler miljömärkta produkter än sådana som ej har miljömärkning.

Våra städtjänster är certifierade av Svanen, vilket då inkluderar städtjänster, golvvård och fönsterputs. Kraven som ställs av Svanen handlar om hela organisationen, hur du bygger en hållbar organisation, ett kriteriedokument som handlar om allt från utbildning, tredjepartskontroller av alla våra inköp, förbrukning i relation till städade kvm och mycket annat som gör att ni kan känna er säkra på att hela arbetet utförs hållbart.

Effektivitet och Organisation

Ett välstädat lager ökar produktiviteten genom att göra det lättare att hitta produkter och utrustning. Ett professionellt städföretag bör kunna erbjuda lösningar som inte bara rengör, utan också organiserar ditt lager.

Det är såklart en viss skillnad på att städa ett lager på 40 000 kvm och att städa ett mindre lager i en butik till exempel, sedan handlar det även om vilka förutsättningar som finns, är det ett traditionellt lager, eller ett helautomatiskt lager med robotar?

Olika förutsättningar kräver förståelse för uppdraget, hur det planeras på bästa sätt, vilka resurser och organisation som krävs på plats och vem som arbetsleder.

Vi har god vana av att städa stora ytor med olika typer av underlag, oavsett om det rör sig om köpcentrum på 80 000 kvm, garage, stora, och andra lager i varierande storlek.

Flexibilitet

Varje lager är unikt och kan ha särskilda städbehov. Därför är det viktigt att städföretaget är flexibelt och kan anpassa sina tjänster efter ditt specifika lager.

Yes, det är en lite uttjatad term, men det är för att den är sann, för ett effektivt utfört arbete krävs en förståelse för hur vi stöttar ert behov på bästa sätt, flexibilitet är något som är synonymt med hur vi arbetar då vi är ett entreprenörsdrivet företag.

{{läsmer-huvudtjänst}}

Kostnadseffektivitet

Medan det kan vara frestande att välja det billigaste alternativet, kom ihåg att god kvalitet ofta kostar. Se till att jämföra pris och värde för att hitta den mest kostnadseffektiva lösningen för ditt företag.

I slutet av dagen vill vi nog alla kunna välja det mest prisvärda alternativet, för inte köper vi, eller ni in det billigaste av allting, bilar, datorer, mobiltelefoner eller programvaror?

Det är samma sak med tjänster, vi är inte dyrast och vi är heller inte billigast, men vi vill tro att vi är de som klarar av att leverera mest värde, med en lösning och en organisation som i slutet av dagen gör mer än att bara utföra uppdraget, det handlar även om att utföra uppdraget på ett sådant sätt att ert liv blir lättare och vi avlastar er där det kan behövas. 

Specialiserade Städmaskiner

För att uppnå bästa möjliga resultat är det avgörande att använda rätt städmaskiner för jobbet. Professionella städfirmor bör ha tillgång till en rad olika maskiner anpassade för olika underlag och lagerstorlekar. 

Golvvårdsmaskiner

Perfekt för större lagerlokaler med mycket golvyta. Dessa maskiner kan snabbt och effektivt rengöra stora områden.

Tänk på att alla maskiner inte är lika och framförallt att de behöver framföras av personal med relevant utbildning och erfarenhet för att ni ska få ett bra resultat.

Ofta när golvvård ska utföras är det framförallt viktigt att se till att livslängden förlängs i samband med att ni även ska få fina golv igen.

Högtryckstvättar 

För svåråtkomliga eller mycket smutsiga områden kan högtryckstvättar vara mycket effektiva.

Vi använder många olika maskiner baserat på uppdragets omfattning för det betyder att vi kan utföra jobbet mer effektivt, vilket innebär sparad tid och sparade pengar i slutändan.

Dammsugare med hög kapacitet

För mindre butikslager där det inte är möjligt eller praktiskt med större maskiner.

Kombikurmaskiner 

Dessa används för att rengöra och polera hårda golv och är särskilt effektiva på lager där det rör sig om livsmedel eller känsliga produkter.

Genom att välja en städfirma som använder sig av specialiserade städmaskiner kan du spara både tid och pengar, samtidigt som du upprätthåller en hög standard på städkvaliteten.

{{kontakt}}

Vill du bara höra lite mer?
Kontakta oss
Kontakta oss här om du vill veta mer
Skicka
Dela denna artikel på Linkedin

Läs fler artiklar

om

Just nu finns det inte fler artiklar kring detta område.

Kontakta oss

En första kontakt handlar oftast inte om att vi ska försöka sälja något utan mer om att lära känna varandra. Förhoppningsvis har vi skapat tillräckligt med intresse för att ni ska vilja veta mer och ta reda på om vi kan vara en bra matchning för vad ni söker.

Kontaktformulär

NRSE logo
Tack för att du kontaktar oss.
Vi ser fram emot att hitta den perfekta lösningen åt er.
NRSE logo
Något gick fel med din ansökan,
vänligen försök igen vid ett senare tillfälle!

Kontakta oss

En första kontakt handlar oftast inte om att vi ska försöka sälja något utan mer om att lära känna varandra. Förhoppningsvis har vi skapat tillräckligt med intresse för att ni ska vilja veta mer och ta reda på om vi kan vara en bra matchning för vad ni söker.

Kontaktformulär

NRSE logo
Tack för att du kontaktar oss.
Vi ser fram emot att hitta den perfekta lösningen åt er.
NRSE logo
Något gick fel med din ansökan,
vänligen försök igen vid ett senare tillfälle!