February 10, 2023
readtime
No items found.

XLNT Workplace rankas som ett av Europas snabbast växande bolag av Financial Times

En kaffekopp och tidningar med inslag av färger solen går upp över staden som ser ut som New York

Financial Times rankar Europas 1000 snabbast växande företag årligen i en lista som heter FT 1000, och även på 2023:s lista återfinns XLNT Workplace (tidigare NRSE) som ett av Europas snabbast växande företag.

Förra året var det den sjätte utgåvan av listan på de 1000 företag i Europa som nådde upp till kriterierna samt utmärkte sig bland de andra vilket resulterade i förra listan,  FT 1000 2023. För föregående år har vi inte tagit del av rankingen ännu, det är av mindre betydelse, men att vi åter igen är bland de mest snabbväxande företagen i Europa tycker vi är riktigt roligt. Då vi verkligen försöker vara en utmanare och pusha inte bara vår bransch, utan även utvecklingen rent generellt när det kommer till hållbarhet och modernisering oavsett om det gäller nya innovationer eller bättre sätt att göra saker på, känns omnämnandet som ett kvitto på att vi är på rätt spår.


För att kvalificera för listan är det ett par kriterier som måste uppnåtts:

  • Minst 100 000 € i omsättning år 2017
  • Minst 150 000 € i omsättning 2020
  • Ett självständigt företag dvs. inte ett dotterbolag eller liknande.
  • Omsättningstillväxten mellan 2017 till 2020 var primärt organisk.
  • Om företaget varit noterat på börsen har inte aktien sjunkit under 50% sedan 2019

Beräkning av tillväxt

Beräkningen av företagens tillväxttakter baserades på den omsättning som företagen rapporterade i respektive nationella valuta. För bättre reliabilitet i rankingen konverterades omsättningen till euro. Den genomsnittliga växelkursen för det finansiella året som anges av företaget användes till detta ändamål.


Den årliga tillväxttakten (Compounded Annual Growth Rate = CAGR) beräknades på följande sätt: ((intäkt2020 / intäkt2017)^(1/3)) - 1 = CAGR


Den absoluta tillväxten mellan 2017 och 2020 beräknades på följande sätt:

(intäkt2020 / intäkt2017) - 1 = Tillväxttakt


Utvärdering och kvalitetssäkring

All data rapporterad av företagen bearbetades och kontrollerades av Statista. Saknade data (antal anställda, adressdata etc) undersöktes i detalj. Företag som inte uppfyllde kriterierna för inkludering i rankingen raderades. Den minsta genomsnittliga tillväxttakten som krävdes för att vara med i rankingen i år var 36,5 procent.Dela denna artikel på Linkedin

Läs fler artiklar

om

Just nu finns det inte fler artiklar kring detta område.

Kontakta oss

En första kontakt handlar oftast inte om att vi ska försöka sälja något utan mer om att lära känna varandra. Förhoppningsvis har vi skapat tillräckligt med intresse för att ni ska vilja veta mer och ta reda på om vi kan vara en bra matchning för vad ni söker.

Kontaktformulär

NRSE logo
Tack för att du kontaktar oss.
Vi ser fram emot att hitta den perfekta lösningen åt er.
NRSE logo
Något gick fel med din ansökan,
vänligen försök igen vid ett senare tillfälle!