October 26, 2021
readtime
No items found.

Träffa kontoret - Toufiq Saifi

Toufiq Saifi

Vi arbetar med att skapa hållbara arbetsplatser där medarbetarna trivs. Vår arbetsplatsstrategi är ett viktigt verktyg som ska skapa värde för verksamheten genom att anpassa arbetsplatsen till verksamheten och våra medarbetare.

I den här artikelserien får ni lära känna människorna bakom XLNT Workplace, vår viktigaste tillgång som tillsammans hjälper till att bidra till en mer hållbar framtid för varje kund som väljer en hållbar arbetsplats.

Toufiq arbetar som HR-chef och är väldigt involverad i vårt arbete med social hållbarhet som framförallt handlar om att hjälpa till att integrera människor i samhället och arbetslivet på riktigt, något Toufiq även har egna erfarenheter utav.

Toufiq Saifi

När Toufiq kom till Sverige började han arbeta som lokalvårdare på XLNT Workplace, Toufiq kom till Sverige med sin familj från Afghanistan. Toufiq hade tidigare erfarenhet inom olika administrativa roller som bland annat inköpsansvarig på ambassaden och en universitetsutbildning inom företagsekonomi och administration.

Toufiq började studera Samhällskunskap och Svenska på Uppsala universitet samtidigt som han arbetade 5 timmar i veckan på kvällar och nätter för att kunna försörja sin familj när han kom till Sverige.

Efter sex månader var Toufiq klar med sina studier på Uppsala universitet (Toufiq är fantastiskt duktig på att lära sig språk) och fick ett erbjudande om att arbeta med administration och ekonomiassistent på kontoret.

  • Jag blev väldigt glad över att jag så snabbt fick chansen att utvecklas inom företaget då jag har en bakgrund inom företagsadministration i mitt hemland.

    För mig bevisar det att det finns stora möjligheter till utveckling inom XLNT Workplace för alla, min erfarenhet och upplevelse av XLNT Workplace är att det är en arbetsplats med en riktigt härlig arbetsmiljö där alla är vänner med familjekänsla.

Toufiqs bästa minne på XLNT Workplace är hans egen utvecklingsresa.

  • Jag började som lokalvårdare på XLNT Workplace, men sen fick jag chansen av vår VD Aria att börja stötta honom med administration och ekonomi på kontoret.
  • Idag är jag HR-chef samtidigt som jag fortfarande arbetar med administration och ekonomi.

  • Det har betytt jättemycket för mig att ha fått chansen, särskilt förtroendet och den stöttning jag behövt och fått på vägen vilket gör att jag känner mig bekväm i min roll som HR-chef där jag hjälper till att bidra till att XLNT Workplace ska fortsätta vara en fantastisk arbetsplats.

I slutet av vårt samtal frågar jag Toufiq vad det bästa med hans jobb är svarar han fort utan att tveka

  • Det är när någon får ett godkänt arbetstillstånd! Det är så skönt att få se lyckan i deras ögon och jag blir så glad för att dem får en möjlighet att stanna kvar här i Sverige.

  • Eftersom jag är med under hela processen från ansökan och kontakt med myndigheter så är det så fint att få se när de får beslut om godkänt tillstånd.
  • Det är också en väldigt relaterbar känsla såklart då jag själv befunnit mig i samma position när jag kom till Sverige och flydde från krig, det är ett så viktigt besked som handlar om inte bara ens eget liv utan kanske som i mitt fall ens barn och sin familjs framtid.

  • Jag vet hur det känns att vänta på besked, oron och den långa väntan och att få ta del av glädjen när andra får ett positivt besked är fantastiskt!
Dela denna artikel på Linkedin

Läs fler artiklar

om

Just nu finns det inte fler artiklar kring detta område.

Kontakta oss

En första kontakt handlar oftast inte om att vi ska försöka sälja något utan mer om att lära känna varandra. Förhoppningsvis har vi skapat tillräckligt med intresse för att ni ska vilja veta mer och ta reda på om vi kan vara en bra matchning för vad ni söker.

Kontaktformulär

NRSE logo
Tack för att du kontaktar oss.
Vi ser fram emot att hitta den perfekta lösningen åt er.
NRSE logo
Något gick fel med din ansökan,
vänligen försök igen vid ett senare tillfälle!